Şırnak'ta bölgeye elektrik ileten Cizre-Silopi hattındaki 40 numaralı elektrik direği önceki gün yıkıldı. Bölgeye giden TEİAŞ ve jandarma ekiplerinin ilk kontrollerine göre olayın sabotaj sonucu gerçekleştiği ortaya çıktı.

Söz konusu hattı besleyen elektrik, Silopi Termik Santrali'nden karşılanıyor ve santralde yerli bir kaynak olan asfaltit kullanılıyor. Yüzde yüz yerli kaynaklarla üretimi ve iletimi sağlanması bakımından önem taşıyan hatta, son olayla birlikte bu yıl içinde ikinci kez saldırı düzenlenmiş oldu.

Konuyu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Söz konusu hattan üretim yerli kaynaklarla karşılanıyor ve elektrik bölge halkının kullanımına sunuluyor. Bu saldırılarla birlikte hem yerli kaynaklarımızın kullanımı engellenmeye çalışılmıştır hem de bölge halkı karanlıkta bırakılmak istenmiştir. Burada yapılan aynı zamanda orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Hükümetimizin bölgeye götürdüğü hizmeti engelleme çabaları boşa çıkacaktır. Yıkılanın yerine yenisini getirmeye ve bölgeyi aydınlatmaya devam edeceğiz." dedi.