Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir polis memuru tutuklandı. Ayrıca öldürülen Nihat Kazanhan’ın vurulma anı da ortaya çıktı.

Cizre'de 14 Ocak'ta Yafes Mahallesi çevre yolu mevkiinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan isimli bir çocuk silahla vurulmuştu. Polis tarafından vurulduğu iddia edilen Nihat Kazanhan ile ilgili soruşturma başlatıldı. Nihat’ın kesin ölüm nedeninin ortaya çıkarılması için İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir teftiş heyeti Cizre’ye gelerek olayın araştırılması için incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın ve Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ayhan Acet, soruşturma kapsamında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ozan Başurgan ve Nihat Kazanhan'ın ailesiyle görüşmüştü.

Olaydan sonra görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli ve olay günü geçici görevle Cizre'ye gelen ekipte yer aldığı bildirilen H.B. isimli polis memuru olayın şüphelisi olarak adliye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Nihat Kazanhan'ın vurulma anı görüntülerinin de soruşturma dosyasında yer aldığı öğrenildi. Ayrıca Nihat’ın vurulma anı dün gece özel bir televizyon kanalında yayınlandı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Nihat Kazanhan ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru ile ilgili Şırnak Valiliği de resmi internet sitesinden yazılı bir açıklamada bulundu. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “14.01.2015 tarihinde Cizre ilçemizde hayatını kaybeden Nihat Kazanhan’nın ölümü ile ilgili, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri ve Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca, olayın hemen ardından başlatılan soruşturma sonucunda bir güvenlik görevlisi tutuklanmıştır. Başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”