Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’la ilgili yürütülen soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik kararı konuldu.

Cizre Yafes Mahallesi'nde 14 Ocak’ta polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile ilgili yürütülen soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik kararı konuldu. 27 Aralık 2014 tarihinden itibaren Cizre’de yaşanan olayların son bulması için Abdullah Öcalan’ın mesajını halka iletmek için Cizre’ye gelen Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ile HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, STK temsilcileriyle ve ardından HDP ilçe binası önünde halkla görüşmüştü. Yapılan görüşmelerden sonra halk dağılmıştı. Halkın dağılmasından sonra Yafes Mahallesi Çevreyolu mevkiinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan isimli bir çocuk başından vurulmuştu. Nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun hedefi olan Nihat Kazanhan, yakında bulunan vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen Nihat Kazanhan, kurtarılamamıştı. Yaşanan ölümden sonra olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Şırnak Barosuna bağlı bazı avukatlarında takip ettiği soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik kararı verildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı da olaydan sonra 20 Ocak’ta, Cizre’de 14 Ocak’ta Nihat Kazanhan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir." açıklamasını yapmıştı. Bakanlık açıklamasında şöyle denilmişti: "14 Ocak 2015 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde Nihat Kazanhan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ayrıca Bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir."