Antalya'da uzun zamandır elektrikle ilgili yaşanan sorunlara vatandaşların tepkisi devam ediyor. Yüksek faturalardan dolayı mağdur olan Antalyalılar, bugün yine sokaklara çıkarak Cengiz-Limak-Kolin (CLK) Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ’yi protesto etti.

Antalya, Burdur ve Isparta'da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK tarafından vatandaşlara geç gönderilen ve beklenen yüksek gelen elektrik faturalarına tepkiler devam ediyor. CLK’ya olan tepkilerini dile getiren Antalyalılar bugün yine eylemde bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar burada slogan atarak CLK’yı protesto etti.

Burada toplanan vatandaşları bilgilendirmek için meydana gelen Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, yüksek gelen faturaların ilk olarak CLK’ya inceletilmesi gerektiğini, bir sorun çıkması durumunda ise kendilerinin devreye gireceğini söyledi. Elektrik saatlerini de inceleyeceklerini belirten Gündüz, "Eğer tüketicinin saati doğruysa hak arayışına gideceğiz. Burada CLK’nın yapmış olduğu yüksek bir fatura varsa burada tüketicinin hukuki hakları var. Bedelini geri aldığı gibi tazminat davası da açabilir. Tüketici yaşadığı sıkıntının geriye dönük parasını alabilecek, faiz işlemeyecek. Taksit yapılabilecek. 'Tüketiciye fazla para geldiyse biz onu da taksite bölüyoruz.' dediler. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da (EPDK) bu konuyu mercek altına alacaklarını söyledi. Bundan sonraki faturalara ödeme sürelerini aşmayacak. Bundan sonra her ay okunacak." dedi. Gündüz, CLK yetkilileriyle görüştüklerini ancak yüksek fatura gönderdiklerini kabul etmediklerini söyledi.

VATANDAŞLAR GÜNDÜZ’Ü MEYDANDAN KOVDU

Gündüz, konuşma yaptığı sırada vatandaşların sözlü saldırısına uğradı. CLK’yı savunduğu gerekçesiyle vatandaşlar tarafından ‘yuh’landı. Kendisinin meydana gitmesini isteyen vatandaşlarla Gündüz arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sırada bir vatandaşın elinde bulunan bir cismi Gündüz’e fırlattığı görüldü. Yaşanan tartışmanın ardından Gündüz, polis tarafından meydandan uzaklaştırılırken eylemciler de olaysız bir şekilde dağıldı.