1995 yılında Hakkari Yüksekova'da askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan çoban Nezir Tekçi'nin davası bugün Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Avukatların başka tanıkların dinlemesini isteyerek mazeret bildirmesi üzerine dava 11 Eylül'e ertelendi.

Yüksekova İlçesi'ne bağlı Aşağı Ölçek Köyü'nde çoban Nezir Tekçi, iddiaya göre 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev yapan Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. O tarihte yüzbaşı olan emekli albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan yarbay Kemal Alkan hakkında Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Dava güvenlik nedeniyle Eskişehir'e alındı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan 42 yaşındaki Yarbay Kemal Alkan ile diğer tutuksuz sanık 55 yaşındaki Emekli Albay Ali Osman Akın ise duruşmaya katılmadı. Avukatların başka tanıkların dinlemesi isteği ve mazeret bildirmesi üzerine dava 11 Eylül'e ertelendi.