Hakkari Yüksekova'da 1995 yılında hayatını kaybeden Nezir Tekçi'nin davası Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatların, başka tanıkların dinlenmesini istediklerini belirterek mahkemeye mazeret dilekçesi vermeleri üzerine dava 10 Temmuz’a ertelendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aşağı Ölçek köyünde çoban Nezir Tekçi, iddiaya göre 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev yapan Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. O tarihte yüzbaşı olan emekli Albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan Yarbay Kemal Alkan hakkında Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Daha sonra dava güvenlik nedeniyle Eskişehir'e alındı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan Yarbay Kemal Alkan(42) katıldı, diğer tutuksuz sanık emekli Albay Ali Osman Akın (55) ise duruşmaya katılmadı. Avukatların, başka tanıkların dinlenmesini istediklerini belirterek mahkemeye mazeret dilekçesi vermeleri üzerine dava 10 Temmuz’a ertelendi.