Tunceli’nin Hozat ilçesinde dün akşam saatlerinde yaylada öldürülen çoban Ali Doğan Firik’in TKP-ML TİKKO tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre; Hozat İlçesi'ne bağlı Buzlupınar köyü Teşnek mezrasına gelen silahlı 3 kişi, çobanlık yapan 58 yaşındaki Ali Doğan Firik’in bulunduğu çadıra girdi. Ali Doğan Firik ile bir süre tartışan silahlı kişiler, daha sonra Firik’in kafasına ve göğsüne iki el ateş etti. Olayın ardından dağlık ve ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettiren kişilerin, öldürdükleri Ali Doğan Firik’in yanına TKP-ML TİKKO'nun not bıraktıkları öğrenildi. Çadıra bırakılan notta örgüt kararıyla öldürüldüğünün yazıldığı ortaya çıktı.

Daha önce yasadışı TKP-ML TİKKO örgüt üyesi olduğu iddiasıyla bir süre cezaevinde kaldığı öğrenilen Ali Doğan Firik'in öldürülmesiyle ilgili jandarma ekipleri yaylada geniş çaplı inceleme yaptı. Ali Doğan Firik'in öldürüldüğü çadırda yapılan aramada, Tunceli kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren TKP-ML TİKKO örgütünün bıraktığı bir not bulundu. Firik'i öldüren silahlı 3 kişinin bıraktığı belirtilen notta Firik'in örgüt kararıyla ölümle cezalandırıldığı ve ne amaçla infaz edildiğine dair ayrıntılı bilgilerin yazıldığı bildirildi. Olayla ilgili Hozat Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Bu arada otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Ali Doğan Firik'in cenazesi buradan alınıp, Çemişgezek ilçesine bağlı Tekeli Köyü'nde toprağa verildi.