Usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) çalışan mühendis Bülent K.'ya polis gözaltı kararını sabah çocuğunu okula götürürken otoparkta tebliğ etti.

Ankara’da usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonda polis ekipleri sabah saatlerinde Gölbaşı TOKİ bloklarında gözaltı kararı olan Bülent K.’nın evinin bulunduğu siteye geldi. Polis ekipleri otoparka girdiğinde Bülent K.'da çocuğunu okula götürmek için evinden çıkıp aracına yönelmişti. Mühendis polis ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler yanında çocuğu olan babaya gözaltı kararını otoparkta tebliğ etti. Bu esnada polis ekipleri basının çekim yapmasını engellemek için olay yerinden uzaklaşmalarını istedi. Tebligat okunduktan polis ekipleri, Bülent K. ile birlikte eve çıktı.

Sabah 07.30 sularında başlayan arama 11.00 civarında sona erdi. Daha sonra polis ekipleri basının çekim yapmaması için TİB mühendisi Bülent K.’yı apartmanın arka kapısından çıkardı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Bülent K. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.