Umuda yolculuk sırasında geçirdikleri trafik kazasında 7 yaşındaki çocuğunu yitiren Suriyeli yaralı anne, “Yüreğim yanıyor” dedi.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli 6 kişilik Khatib ailesi önce İstanbul’a geldi. Buradan Avrupa ülkelerine geçmek isteyen aile göçmen kaçakçılarıyla anlaşarak 4 kişilik kapalı kasa kamyonet kiraladı. Ü.S. isimli Türk sürücü ile gece saatlerinde İstanbul’dan yola çıkan aile TEM otoyolunu kullanarak sınır bölgesine gelmek istedi. Ü.S. isimli şahsın kullandığı 34 GG 6893 plakalı araçla Kırklareli’nin Babaeski ile Edirne’nin Havsa ilçeleri arasında kaza yaptı.

Bilinmeyen bir nedenden dolayı sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç takla atarak yoldan çıktı. 02.00 sıralarında meydana gelen kazada aracın sürücüsü Ü.S.(33) ile Suriyeli 7 yaşındaki Abdülhadi Khatib isimli Suriyeli çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan anne Hanya Khoujo, çocukları Rıdvan(2), Ömer(5) ve Yusuf(4) Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, baba Jamal Khatib(54) ise Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Üniversite hastanesinde tedavi altında olan anne Hanya Khoujo, korku dolu anları bir tercüman aracılığıyla anlattı. Gece yola çıktıklarını anlatan acılı anne, sadece kaza anını ve aracın yuvarlanmasını hatırladığını belirterek kaza sonrasında araçtan çıktığını ve çocuklarını kontrol ettiğini belirtti. Abdülhadi isimli çocuğunun cesedini gördüğünü anlatan Suriyeli anne, yüreğinin bir parçasının gittiğini ifade etti.