Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya müşterileri, yeni hesaplar açarak desteğini sürdürüyor. Sabah erken saatlerden itibaren banka şubelerine koşan vatandaşlar, yapılan operasyona tepki göstermek için para yatırdıklarını ifade ediyor. Çocuğu ve çocuğunun kucağındaki kumbara ile şubeye gelen bir baba, “Karınca misali desteğe devam ediyoruz. Allah’ın izniyle bütün parayı bankaya boşalttık.” diyor.

Ümraniye Bank Asya Şubesi de en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Şubeye gelenlerden genç bir avukat, “Yapılan operasyona tepki göstermek için buradayım. Bütün bankalardaki hesaplarımı kapatıp Bank Asya’ya taşıyacağım. Bütün arkadaşlarıma da bunu tavsiye edeceğim. En azından biz bu oyunun bir parçası olmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Halkın bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyorum, her şey güzel olacak. Daha önce hesabım yoktu, bugün yeni hesap açtırdım ve aktif olarak da kullanmaya devam edeceğim. Ne kadar param varsa hepsini kuruşuna kadar Bank Asya’ya yatıracağım, feda da olsun.” dedi.

‘CEMAAT İLE İLGİLİ YOK, BU ZULMÜ MİLLETE REVA GÖRMÜYORUM’

Süleyman Atalı isimli başka bir vatandaş da, eşinin altınlarını bozdurup Bank Asya’ya yatıracağını söyledi. Yapılanları bu milletin hak etmediğini söyleyen Atalı, “Şimdi kuyumcuya gidiyorum, eşimin yastık altında ne kadar altın, gümüş ne varsa hepsini bozdurup Bank Asya’ya yatıracağım. Asla Cemaatle filan ilgim yok. Fakat böyle bir zulmü bu millete reva görmüyorum. Onun için imkânlarımı Bank Asya’ya yönlendireceğim. Herkesten de bunu istiyorum, Türkiye’de bu zulme hep birlikte dur dememiz lazım.” şeklinde konuştu.

Bayan bir müşterisi de, Bank Asya’ya yapılan operasyon hakkında şunları söyledi: “Büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ayaklarımızın üzerinde duruyoruz, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Arabamızı internetten oğlumla birlikte satılığa çıkardım. Zararına bile olsa satıp imkanımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başka bir vatandaş ise, “ Bütün arkadaşlarımızla desteğe devam ediyoruz. Paralarımızı yatırdık, kapatamayacaklar inşallah, böyle bir bankanın kapanmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

‘BANK ASYA BİZİM, KİMSEYE VERMEYECEĞİZ’

Çocuğunun kumbarası ile şubeye gelen bir vatandaş da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Karınca misali desteğe devam ediyoruz. Allah’ın izniyle bütün parayı bankaya boşalttık. Algı operasyonu dürüst insanlara tutmaz. Onlar bir mesaj veriyorsa biz de onlara bir mesaj vermek istedik. İnşallah onlar da gereken mesajı alırlar. Bir daha milletin helal parasıyla oynamazlar.” ifadelerini kullandı.

Bankaya gelen vatandaşlar arasında en dikkat çekenlerden biri de babası ile yaptığı görüşmeyi gözyaşları ile anlatan bayan oldu. “Sabah babam aradı, ‘kızım ben hesap açtırdım çocuklara sen hemen git, imzanı at. Torunlarım adına da sizin adınıza da para yatırayım. Bank Asya bizim kimseye vermeyeceğiz’ dedi. Vermeyeceğiz inşallah. Şubenin içi tıklım tıklım ve herkese sordum, kimse parasını çekmeye gelmemiş. Ne yaparsanız yapın ama bizi buradan söküp atamayacaksınız.” değerlendirmesinde bulundu.