Sanatçılar Sezen Aksu ve Sertab Erener, çocuk evlilikler sorununa dikkat çekmek amacıyla besteledikleri ‘Kız Leyla’ şarkısını Sabancı Vakfı’na armağan etti. Yönetmen Çağan Irmak da şarkıya çektiği kliple çocuk evlilikler sorunu ekranlara taşıdı.

Şarkının klibini kamuoyuna tanıtmak ve çocuk evlilikler sorununun çözümüne çağrıda bulunmak üzere Sabancı Center’da düzenlenen toplantıya; Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, sanatçı Sertab Erener ve vakfın yöneticileri katıldı. Programda konuşan Güler Sabancı, şarkıyı her dinlediğinde duygusallaştığını ve gözlerinin dolduğunu söyledi. Sabancı, "Bugün duygusal bir gün. Bu şarkının yeni bir aşamaya gelişini hep beraber paylaşacağız. Ben çok teşekkür ediyorum. Onların birlikte yarattığı bu eser burada olmamıza vesile oldu. Sevgili Çağan Irmak’ın gönülden katılarak bu gruba, bu klibi çekmesi bugün bizi buraya getirdi." diye konuştu.

Şarkıyı ilk olarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde dinlediklerini ve etkinlendiğini kaydeden Sabancı, "Bu şarkıyı o gün dinlediğimizde de hep dedik ki; evet sanat yoluyla el ele bu önemli konuya, toplumsal soruna dünden, kendilerinden çok önemli bir katkı yapan Sertab ve Sezen’i bir kez daha kutladık. Bugün bu klip ortaya çıktı." dedi. Hep beraber daha iyi bir gelecek için çalışmak gerektiğini vurgulayan Sabancı, "Gençlerin, kız çocuklarımızın daha insan haklarını, daha çocuk haklarını sağlayacak bir gelecek için sürekli ve el ele çalışmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Şarkının klibinin Türkiye’nin her yerinde televizyonlarda yayınlanacağını ve sosyal medyada yer verileceğini kaydeden Sabancı, "Bu konuyu bir kez daha gündemde tutmak, bu konuda yapılacakları, yapmamız gerekenleri hatırlatmak açışından çok önemli olduğuna inanıyorum. Tutmak gerekiyor." diye konuştu.

Şarkının söz ve müziğini yapan sanatçı Sertab Erener de "Kendiliğinden çıkmış bir şey olduğu için ben çok samimi olduğuna inanıyorum çünkü biz bu şarkıyı Sezen’le (Aksu) bir gece muhabbet ederken böyle bir şey yazma fikri çıktı ve şarkı kendiliğinden çıkıverdi. Bazı işler kendiliğinden akar bu da öyle çıktı ve sonra bu şarkıdan kendimiz çok etkilendik. Bunu nasıl paylaşabiliriz, kimlerle nasıl, ne yapabiliriz diye konuşurken Güler Hanım'a ulaştık. Telefon konuşmasından sonra iş buralara geldi. Vakıf bu işi sahiplendi ve ondan beridir de uzun zamandır bu günü hazırlıyoruz. Bu günlere gelebilmek için bayağı çalıştık." ifadelerine yer verdi.

Erener, şarkı ile farkındalık oluşması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından şarkının klibi basın mensuplarına tanıtıldı, Sertab Erener şarkıyı canlı okudu.