Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencisi Şegra Aydoğan, Türkiye’nin çocuk gelinler sorununa dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır’daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi bahçesindeki ağaçlara 158 bez gelin astı. Aydoğan, amacının kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesi ve şiddete maruz kalmamaları için toplumda duyarlılık oluşturmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nin bahçesindeki ağaçlarda onlarca bezden yapılmış çocuk gelin asılı bulunuyor. Camilere figür asmanın uygun olmadığı için kiliseyi tercih ettiğini anlatan Şegra Aydoğan, çalışmasının bir yıllık emeğin sonucu olduğunu söyledi. Çalışmasını yaparken mitolojiden yararlandığını anlatan Aydoğan, "Mitolojide ağaç dişidir, töre cinayeti küçük yaşta zorla evlendirilen kandırılıp evlendirilen küçük kızlarla ilgili bir çalışma. Onları hayat ağacına astım tekrar hayat bulmaları için." dedi.

Çalışmasına ailesinin büyük destek verdiğini anlatan Aydoğan, "Sadece benlik bir çalışma değil hocalarımın bilgisi doğrultusunda yaptım. Bu bir cami de olabilirdi sinagog da olabilirdi ancak camilerde figür yasağı olduğundan kilisede yaptım. Özellikle seçilmiş bir yer değil kilise. Sadece figür yasağı olmadığı için burada açtık." diye konuştu.