Bursa’da binalar arasındaki çocuk park alanının, özel bir eğitim kurumuna ait arsayla takas edildiğini iddia eden mahalleli buna tepki gösterdi. Merkez Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik çocuk park alanının, aynı büyüklükte başka bir bölgedeki alanla takas edilerek özel eğitim kurumuna verildiği ileri sürüldü. Alanda toplanan mahalleli, başta belediyeler olmak üzere özel eğitim kurumunu protesto etti. Ellerine aldıkları pankart ve dövizlerle alanda toplanan vatandaşlar, alınan yanlış kararın düzeltilmesini istedi.

Mahalleli adına basın açıklaması yapan Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Bayoğlu, yeşil alanların çeşitli takas entrikaları ile talan edildiğini belirterek, “Belediyeler semt sakinleri, mahalleli ve muhtarlarla mahalle komitelerini yok saymış, halktan gizli plan değişikliği ile patronların çıkarlarını korumaya özen göstermişlerdir. Bugün güncel olan ve gerçekten tam kumpas diyebileceğimiz son plan değişikliği bardağı taşıran son damla ve kötü örnek olmuştur. Yıllardır etrafı yapılaşan çocuk parkı alanı bulunduğu yer en güzel park alanı olarak görüldü. Ancak ne olduysa bu nezih ve güzelim alan ortasından bölünerek yüksek gerilim hattı çevresinde konut alanı bile yapılamayacak bir arsa ile takas edilip özel eğitim tesisine verilmiştir. Kısaca bütün çocukların park alanı ekonomik durumu yüksek olan bir azınlığın çocuklarına okul olarak peşkeş çekilmiştir. Ne yazıktır ki bu senaryonun benzeri daha önce de sergilenmiştir, mevcut özel eğitim kurumu iki adet park alanını protokol yaparak kamu yararı yerine kendi okulu için kullanmıştır.” dedi.

Vatandaşların; 'Altınşehir beton olmayacak', 'Altınşehir uyuma yeşiline sahip çık' şeklinde slogan attığı basın açıklamasında Muhtar Bayoğlu, bu tarihi yanlışın sac ayaklarını ise Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ve özel eğitim kurumunun oluşturduğunu söyledi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube eski Başkanı Yüksel Baysal ise alanda bulunan çocuklara, “Yeşil alan mı, yoksa bina mı istiyorsunuz?” şeklinde sorduktan sonra, “Son dönemlerde belediyelerden beslenen basın ne yazık ki buralara yeterince ilgi göstermiyor. 22. yüzyıl Bursasına bırakacağımız alan işte bu yeşil alanlar olmalı. Yoksa şuradaki beton binalar değil. Burada yapılanmak istenen ve bir özel kuruluşa peşkeş çekilmek istenen bu alana sahip çıkmak gerekiyor. Kim olursa olsun karşımızda, gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse Nilüfer Belediyesi, hiç fark etmez. Alanımıza sahip çıkacağız, betonculara onları yedirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mahalle komitesinde bulunan Gülten Kabakdelen ise “Mahalle komitesinde biz bu konuyu hiç görüşmedik, bu konu bize danışılmadan böyle bir plan değişikliğine gidildi. Fakat bize öncelikle yeşil alan olarak bildirilen bu alan, plan değişkliğine gidilerek ticari bir alana çevrilmiştir. Bunun yasal olduğunu iddia ediyorlar ama bir şeyleri yasal kılıfına uydurmak çok kolay. Ama mahalle halkının ciddi derecede tepkisini çektiler, lütfen bu plan değişikliğini geri alsınlar.” şeklinde tepki gösterdi.