Dilara Şen ve Anılcan Turfan, birbirlerine aşık olunca anne babalarının rızasıyla çocuk yaşta evlendi. Dilara 14 yaşında hamile kalınca konu mahkemeye yansındı ve eşi Anılcan’a, ‘Cinsel istismar’ suçundan kamu davası açıldı. Severek evlenen çiftler, mahkeme devam ederken yaşları tutunca resmi nikah kıydı. 4 yıl önce Anılcan’a açılan kamu davası sonuçlandı. Geride 2 çocuk ve nikahlı eşi kalan Anılcan’ın, 5 yıl 6 ay 20 günlük Silivri hapsi başladı. Mahalleli Anılcan'ın serbest bırakılması için eylem yaptı. Babasının hapisten çıkarılmasını isteyen 4 yaşındaki Melodi de eylemdeydi.

Olay, Küçükçekmece Mimar Sinan Mahallesi’nde gerçekleşti. Dilara Şen 13, Anılcan Furkan 16 yaşındayken birbirini severek evlenmek istedi. Yaşları tutmadığı için ailelerin bir araya gelmesiyle resmi nikahsız aynı evde yaşamaya başladılar. Dilara 14 yaşında hamile kalınca sağlık ocağına gitti. Olay mahkemeye taşındı ve Anılcan Turfan hakkında, ‘Cinsel istismar’ suçundan dava açıldı. Dava devam ederken Dilara 16, Anılcan 19 yaşına geldi ve aile rızası olduğu için resmi nikah kıydılar.

Devam eden kamu davası geçen hafta sonuçlandı. Anılcan Turfan (21), hakkında kesinleşen 5 yıl 20 günlük cezayı çekmesi için Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Roman vatandaşların oturduğu mahalleli Anılcan için bir araya gelerek pankartlı sloganlı eylem yaptı. Roman vatandaşlar, ‘Tek suçu yuva kurmak’, ‘Biz bu vatana baş değil kaç bile kaldırmadık’ , Evli mutlu çocuklu aşka özgürlük’, ‘Benim oğlum sadece sevdiği şarkıları çaldı’ ‘Adaletin içinde adalete ihtiyacımız var’ yazılı pankart ve ‘canımız yanıyor Anılcan’a adalet’ sloganı attı.

Anılcan’nın babası Selçuk Turfan, “Duymaya gönüllü olan bütün yetkililere sesleniyorum. Evladım şu anda 21 yaşında, vatanını milletini seven, müziğe gönül vermiş, ekmeğini nefesiyle kazanan, eşine çocuğuna sahip çıkan, bugüne kadar kimseye bir zararı dokunmamış, sicili tertemiz olan iyi bir eş, iyi bir müzisyen ve iyi bir babadır.” diye konuştu.

Oğlunun, gelenek ve göreneklere bağlı bir evlilik yaptığını söyleyen baba Turfan, “Bu evlilik her iki ailenin de rızasıyla gerçekleşti. Fakat biz Romanların kanayan yarası olan eğitimsizlik ve doğal olarak kanunları bilmememize sebep oluyor. Evlendikleri tarihte böyle bir yasadan haberimiz olsaydı evlenmelerine karşı çıkar bugün bu halde olmazdık. Hiçbir alakası olmadığı halde olay, mahkemeye cinsel istismar olarak yansıdı. Benim oğlum eşi Dilara’yı su istimal etmemiş, ruh sağlığını bozmamış ve hiçbir şekilde kötüye kullanmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Oğlunun 2 kızı ve eşinin göz önünde bulundurulmadan götürüldüğüne dikkat çeken Turfan, “Sanki bir terörist, sanki bir vatan haini, sanki bir bölücü gibi 5 yıl 6 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Biz Roman vatandaşları olarak bu ülkenin savcısına, polisine, askerine, bekçisine kaş kaldırmadık kaldırmayacağız da.” dedi.

Babasının cezaevinden çıkmasını isteyen 4 yaşındaki Melodi de eylemdeydi. Anne babasının nikah defteriyle eyleme destek veren Melodi, yetkililerden yardım istedi.