Kahramanmaraş'ta, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 175 çocuk, gelecekleri için 175 fidanı toprakla buluşturdu.

İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Kapıçam mevkisindeki Jandarma Hatıra Ormanında düzenlenen törende, çocuklar başta olmak üzere aileler ve korucuların katılımıyla toplam 500 fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Milletin ve devletin önemini vurgulayan Doğan, huzur ve güvenlik için ülkenin en ücra köşelerinde görev yapan jandarma teşkilatının çevreye ve doğaya saygısını anlatmak istediklerini ifade etti.

Çevre sorumluluğunu kentte yaşayan insanlara ve personele de anlatmak için böyle etkinlik düzenlendiklerini dile getiren Doğan, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda il jandarma komutanlıkları bünyesinde çevre koruma timleri kurulmuştur. Timler çevrenin herhangi bir şekilde kirletilmesine yönelik tedbirler gibi ağaçlandırma faaliyetleri de yapmaktadır. Toplumun huzur ve güveni için üstün vazife anlayışı içerisinde görev yapmaktayız. Bu görevin yanı sıra çevrenin korunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Türkiye bırakılması yönünde gayret göstermek de vazifelerimiz arasındadır."

Sloganlarının "175. yılda 175 bin fidan" olduğuna işaret eden Doğan, etkinliğe katılan ailelerin 175 çocuğunun da 175 fidan dikmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.

Yaşları 3 ile 8 arasında değişen 175 çocuğun diktikleri fidanları suladığı etkinliğe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, köy korucuları, askerler ve aileler katıldı.