Yalova Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında ‘Meyveyi Dalından Ye’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında parklara meyve fidanları dikilerek çocukların dalından meyve yemeleri sağlanacak.

Her yıl farklı cinsten meyve ağacının parklara dikileceği projede bu yıl 500 erik fidanı dikilecek. ‘Meyveyi dalından ye’ projesi için düzenlenen törende ilk erik ağacını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Tülin Kuleli dikti. Çocukların doğal meyve yemesi ve meyveleri tanımasının amaçlandığı projede ilk etapta 100 erik fidanı dikildi.

'ÇOCUKLARIMIZIN DOĞAYA SAHİP ÇIKMALARINI TEMENNİ EDİYORUZ'

Projeyle ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şunları söyledi: "Doğal alanların azaldığı, betonarme yapıların arttığı dünyamızda farkındalık yaratmak amacıyla geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımıza yeşil alanları miras bırakabilmek adına bu projeyi gündeme getirdik. Her yıl farklı cinsten meyve ağacının dikileceği projede bu sene 100 erik fidanımızı diktik. ‘Meyveyi Dalından Ye’ projesiyle; geleceğin yetişkinleri çocuklarımızın dünyaya ve doğaya sahip çıkmalarını temenni ediyoruz. Çocukların doğal yaşam alanlarını artırmayı hedeflediğimiz bu projenin devamını getirmeye çalışacağız."