Son yıllarda dünya kamuoyunun gündeminde ilk sıralarda yer alan küresel kuraklık ve bunun beraberinde getirdiği “su tasarrufu bilincini geliştirme” çabalarına Adana Optimum Outlet Alışveriş Merkezi de katkı sunuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce, "Dünya Su Haftası” nedeniyle düzenlenen “Susuzluk Tehdidine Karşı Suyun Bilinçli Kullanımına Yönelik 1. Adana Su Zirvesi" etkinlikleri kapsamında, Adana Optimum’da farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Optimum’un ortak kullanım alanında kurulan stantta, ziyaretçilere suyla ilgili sunumlar yapılırken, çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı. Kurulan platformdaki animasyonlarla suyun önemine dikkat çekilirken, üzerlerinde '1. Adana Su Zirvesi yazılı tişörtler bulunan çocuklar ise buz pistinde kayarak, su tasarrufunun önemini eğlenerek öğrendiler. Burada, çocuklara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından hediye dağıtıldı. Sözlü'ye, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Genel Müdür Yardımcıları Tahir Avşar ve Mehmet Şahin de eşlik etti.

Halka dağıtılan broşürlerde ise dünyadaki içilebilir su oranının sadece yüzde 3'te kaldığına ve yaklaşık 1,1 milyar insanın temiz içme ve kullanım suyundan yoksun olduğuna dikkat çekildi. 2025 yılında dünya nüfusunun 3’te 1’inin şiddetli derecede su sıkıntısı çekeceğine vurgu yapılan bilgilendirme broşürlerinde, her yıl yaklaşık 5 milyon insanın su ile ilgili hastalıklardan dolayı öldüğü bilgisi de veridi.