Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz Kur'an kursları büyük ilgi görüyor. Sivas’ta bulunan 190 cami, çocukların sesleriyle şenlendi. 9 hafta sürecek kurslarda çocuklar Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini bilgiler öğrenme imkânı bulacak.

Tuğut Kardeşler Camii’nde verilen kursa çocukların ilgisi yoğun oldu. Müftü Recep Şükrü Balkan da camiyi ziyaret ederek, çocuklara ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Hocaları eşliğinde Kur’an okumasını öğrenmeye çalışan öğrenciler, 2 ay süresinde sportif faaliyetlerde de bulunacak.

Kurslarla ilgili bilgi veren Müftü Recep Şükrü Balkan, yaz Kur’an kurslarının çocukların camiyle buluştuğu en önemli zaman dilimi olduğunu belirterek, "Çocuklarımız burada cami ile buluşuyorlar. Çocuklarımızın camilerde koşuşturmaları, gürültü yapmaları bile milletimiz memleketimiz için çok büyük bir rahmettir. İnşallah bu yavrularımız iki ay boyunca bizim en değerli misafirlerimiz olacaklar." şeklinde konuştu.

Müftü Balkan, Ramazan, Kur’an ayı olduğu için çocukların Kur’an ile buluşmalarının ayrı bir güzellik olduğunu kaydederek şöyle devam etti: "Hocalarımızla gerekli çalışmaları yaptık. Çok önemli güzellikleri de bünyesinde barındıran iki aylık bir süreç içerisinde inşallah bu yavrularımızı doğru bilgilerle donatmış olacağız. Kur’an öğrenecekler. Dini bilgileri öğrenecekler. İnsanlarımızın birçoğu çocukluğunda katıldıkları bu yaz Kuran kurslarında aldıkları dini bilgilerle dini hayatlarını şekillendirmekte. O yüzden biz bunu milletimiz çok önemsiyoruz. Sadece Kur’an veya dini bilgiler öğrenmeyecekler, sportif faaliyet gibi çok farklı etkinliklerle ortamı daha zevkli hale getirecekler. Ramazan ayı Kur’an ayı olduğu için çocuklarımızın Kur’an ile buluşmaları ayrı bir tevafuk, inşallah elimizden geldiğince hocalarımızla birlikte 2 aylık süreyi en güzel şekilde değerlendireceğiz."

Günde 3 saat sürecek kurslarda çocukların Kur’an-ı Kerim ve süreleri yanı sıra dini bilgiler denilen itikat, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed (SAV)'in hayatı ile ilgili bilgileri öğrenecekleri kaydedildi.