Çocuklarının örgüt tarafından zorla dağa götürüldüğünü iddia eden aile açlık grevinde üçüncü gününe girdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Feramuz Ulağ’ın PKK tarafından dağa götürüldüğünü iddia eden Ulağ ailesi, çocuklarının geri dönmesi için Seyit Rıza Parkı'nda çadır açarak açlık grevi başlattı. Açlık grevinin üçüncü gününe giren Ulağ ailesi, çocukları gelinceye kadar açlık grevini sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan çocuklarının geri getirilmesi için yardım beklediğini söyleyen anne Fidan Ulağ, gözyaşlarını tutamadı. Ulağ, “Şu ana kadar çocuğumuzdan herhangi bir haber yok. Başbakandan, Demirtaş’tan, yetkiliklerden duyarlı insanlardan yardım bekliyorum. Çocuklarımın okula gitmesini istiyorum. Çocuğumu istiyorum gelene kadar buradayız.” dedi.

Üç günden beri 5 kardeş olarak açlık grevinde olduklarını ifade eden abi Müjdat Ulağ, çadırlarının soğuk ve su almasına rağmen kardeşlerinin gelinceye kadar direneceklerini söyledi. Amca Kazım Ulağ ise, “Bizim tek isteğimiz çocuğumuzun geri getirilmesi, biz bunu istiyoruz. Tüm yetkililer ve duyarlı insanlardan bunu istiyoruz.” diye konuştu. Feramuz Ulağ’ın kız kardeşi Berna Ulağ ise kardeşlerinin getirilinceye kadar okula gitmeyeceklerini söyledi. Ulağ ailesi çadırda kurdukları soba ile yaşam mücadelesi veriyor.