Toplumda kendine yer bulmuş bazı atasözleri ile sigara kullanımının özendirildiğini söyleyen Muğla Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Şadi Pirci, çocukların bu şekildeki deyimlerden uzak tutulması gerektiğini söyledi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kamu kurumu müdürleri ve muhtarlara, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' kapsamında bağımlılıkla mücadele anlatıldı. Fethiye Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen konferansa Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Şadi Pirci, kamu müdürleri ve muhtarlar katıldı. Konferansta sigara, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlığının zararları ile madde bağımlığının çocuklar üzerindeki belirtileri anlatıldı. Ayrıca katılımcılara madde bağımlılığının belirtilerini gösteren kısa filmler gösterildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Muğla Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Şadi Pirci, proje kapsamında Muğla’nın 9 ilçesinde 500 rehberlik öğretmenine bağımlıkla mücadelenin anlatılacağını söyledi. Özellikle çocukları kötü alışkanlıklar ve devamında gelişen bağımlılıklardan korumayı hedeflediklerini dile getiren Pirci, "Bazı bağımlılıklar var ki zaman içinde atasözlerimizde bile kendine yer bulmuş. ‘Erkek çubuksuz, kadın çocuksuz olmaz’ atasözünü duymuşsunuzdur. Burada sigara bağımlığına bir atıfta bulunulmuş. Veya 'ister fakir ol ister fukara, her yemekten sonra yak bir sigara' gibi. Böylesine geçmişi olan alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutmak için çalışıyoruz." dedi.

Fethiye’de uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çekmek için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da günümüzde en çok esrar bağımlılığının yaygınlaştığını açıkladı. Bunun yanında kaygı veren bir diğer bağımlılığının de teknoloji bağımlılığı olduğunu hatırlatan Çalık, "Elbette teknolojinin nimetlerinden faydalanacağız. Ancak bağımlı olup olmadığımızı iyi gözlemlemeliyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından formatörler Şevket Kemerli, Mine Yalçın Özdal, Işıl Düşko ve Yağmur Yücel tarafından katılımcılara sunumlar yapıldı.