Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) üyeleri, Aydın’da biraraya geldi. Psikolojik danışmanlık uzmanı Orhan Keskin tarafından verilen, “Başarılı Çocuk, Mutlu Aile” seminerine katılarak, çocukların eğitimi hakkında bilgi aldılar. Keskin, günümüzde çocuklar için en büyük tehlikenin, teknolojinin yanlış kullandırılması olduğunu söyledi.

Üyeleriyle kaynaşmak, aile mutluluğu ve çocuk eğitimi konusunda da bilgilendirmek istediklerini belirten Ufuk Sağlık Sen Aydın İl Temsilcisi Abdülmuttalip Tohumeken, seminere gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Köfteci Dede’de kahvaltıdan sonra düzenlenen seminere, Ufuk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlar da katıldı. Sendikalı anne ve babalara seslenen Orhan Keskin, çocuğun başarısında ailenin, çevrenin ve teknolojinin önemine değindi. Çocukların başarılı olabilmesi için öncelikle mücadeleci olmaları gerektiğini belirten Keskin, “Çocukların başarılı olmaları, mücadeleci olmaları kadar dinleme, anlama ve dikkat de önemlidir. Çocuklarımızın başarılı olabilmesi için teknolojiyi iyi kullanmalıyız. Eskiden çocuklar, hiç dışarıdan içeriye girmiyorlardı. Şimdiki çocuklar da hiç içeriden dışarıya çıkmıyorlar. Çocuklar görev başındalar. Bizim zamanımızda çocuklar dışarıya çıktığı zaman oyunu yönetmeye çalışıyor, onun için çalışıyordu, lider olmak istiyordu. 'Kim benden?' diyordu. Şimdi zamanımızda sokağa çıkan çocuklar, 'Ben kimdenim? Birisi götürsün beni oynatsın, yerime bıraksın.' diyorlar ancak bugünkü çocuklarla bizim zamanımızdaki çocukların da en önemli özellikleri, bugünkü çocuklarda inanılmaz enerji var. Çocuklarınızı hayata hazırlayın. Anneler ve babalar, çocuklarını dinlemeliler. En önemli göre, öğretmenden ziyade ailelerimizde.” dedi.

Çocukların eğitiminde en büyük engellerin başında teknolojinin yanlış kullanılmasının geldiğini ifade eden Keskin, “Çocuk dersin başına geçtiğinde, aile evde televizyon açmamalı. Evde televizyon seyredin ama eğer çocuklarınızda ders çalışma alışkanlığı oluşturmak isterseniz, burada aileye de görev düşüyor. Çocuklar ders çalışırken televizyonun kapatılması, ilkokul 1. sınıftan itibaren uygulanmalı. Çağımızın en büyük hastalığı dikkat dağınıklığı, yoğunlaşamamak, konsantrasyon problemi ve ders çalışamama. Çocuklarımızın ellerinde tablet, bilgisayar, akıllı cep telefonu, sürekli internetin başında ve bu çocuk şu anda ders çalışamıyor. Dikkat dağınıklığının en büyük sebebi de teknolojiyi yanlış kullanıyoruz. Eğer evimizde televizyon sürekli açıksa çocuğunuza ders çalışma alışkanlığı kazandıramazsınız. Babalar bu konuda daha da duyarlı olmalı. Bugünlerde çocuk yetiştirmek çok zor. İnanılmaz şekilde çocuklar tehlikelerle karşı karşıya. Aileler, çocuklarını bu tehlikelere karşı korumalı.” dedi.