İngiltere’nin başkenti Londra’da en çok tercih edilen ulaşım aracı olan metrolarda, Eylül ayından itibaren 24 saat hizmet vermesi planlanan seferlerin ertelenmesine karar verildi.

BBC Haber’in aktardığına göre, başkent Londra’da 12 Eylül’den itibaren kentteki 5 büyük tren hattında, haftasonları planlanan 24 saatlik sefer hizmeti, metroda görevli personellerin yeni uygulama kapsamında, maaşlarının yükseltilmesi ve ek mesai ücretlerinde bir türlü sağlanamayan anlaşma nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

İlk olarak Temmuz ayında ikinci olarak da geçen hafta, metro personelini temsil eden sendikalar ve Londra Belediyesi arasında, zam miktarında ve çalışma koşullarında anlaşma sağlanamadığı için kentte iki büyük grev yaşanmış, ulaşım ise kaosa dönmüştü. Son olarak Demiryolu, Deniz ve Ulaşım Sendikası (RMT), Maaşlı Ulaşım Çalışanları Birliği (TSSA) ve Tren Makinistleri Sendikası’nın (ASLEF) tekrar aldığı karar sonucu 25 ve 27 Ağustos'ta 24 saat sürecek iki ayrı grevin daha duyurulması, planlanan 24 saatlik seferlerin başlama tarihinin ertelenmesine neden oldu.

Londra’da her gün yaklaşık 4 milyon kişi metroyla yolculuk ediyor. Şimdilik sadece gece yarısına kadar hizmet veren metro seferlerinin, kentteki 5 büyük tren hattında 12 Eylül’den itibaren 24 saate dönüştürülmesi planlanıyordu. Londra Belediyesi’nden ise planlanan 24 saatlik tren seferlerinin başlayacağı tarihe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.