70 yaşındaki kalp hastası Mehdiya Ahzen, doktorunun bu özel günde yanlarında olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Ahzen, "Bizim Anneler Günümüzü kutlayan bu doktorların annelerinin de Anneler Günü'nü ben kutluyorum. Hayırlı evlat yetiştirmek her anneye nasip olmuyor. Yaşlılıkta, hastalıkta muhtaç olduğumuz durumlarda bizlerin en büyük sermayesi evlatlarımız. Allah tüm annelere hayırlı, vefalı, şefkatli evlatlar nasip etsin." diyerek duygularını ifade etti.

Hastalarını odalarında gezerek ziyaret eden Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Fidan, hastalarından çok kendisinin mutlu olduğunu dile getirdi. "Ben de bir anneyim. Anneliğin ne kadar kutsal bir görev olduğunu biliyorum. Özellikle yaşlı ve hasta annelerin ilgiye ve sevgiye çok ihtiyacı oluğunu ilaçla tedavinin yanında hastalarımızın moral desteğine de çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İşte bu sebeple bu özel günde onların yanlarında olalım istedik. Ne mutlu bize hastalarımızla birlikte kendi anneler günümüze de kutladık." dedi.

Fatih Üniversitesi Hastanesi’nde bir gelenek haline gelen Anneler Günü kutlamaları yıllardır yapılıyor. Hastalara alınan hediyeler doktorları tarafından dağıtılırken, anne olan sağlık personeline de hediyeleri başhekimlik tarafından takdim ediliyor.