Amasya’ya çocuklarını görmeye gelen cinayetten hükümlü Mikail B.(34), tartıştığı eski eşini kurşun yağmuruna tutarak yaralanmasına neden oldu.

Olay il merkezine bağlı Fındıklı köyü yakınlarında bulunan TOKİ konutlarında meydana geldi. Yaklaşık 3 yıl önce tabancayla vurarak adam öldüren Mikail B, tutuklanarak Kahramanmaraş Cezaevi’ne gönderildi. Yaşanan olaylar neticesinde eşinde de ayrılan Mikail B., kaldığı cezaevinden 5 günlüğüne izin alıp araç kiralayıp 7 ve 9 yaşlarında olan çocuklarını görmek için Amasya’ya geldi. Çocuklarını alıp bir günlüğüne kendisi ile kalması için anne Mehtap Ö.’yü (25) ikna edemeyen şahıs yanında bulunan ruhsatsız silahını çekerek 12 el ateş etti. O esnada kaçmaya başlayan Mehtap Ö., bacaklarına isabet eden 7 kurşunun etkisiyle kanlar içinde yere yığılıp kaldı.

Olayın ardından çocuklarını kiraladığı otomobile bindirerek kaçmaya çalışan şahıs, Amasya çıkışında bulunan benzin istasyonunda Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan zanlı sorgulanmak üzere jandarmaya teslim edildi. Yaralı Mehtap Ö. ise tedavi edilmek üzere Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.