MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kürsü dokunulmazlığı demek terör örgütlerine yardım, yataklık etmek, onların Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetlerini destekleme anlamına da gelmez. Bu bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için suçsa bu milletvekilleri için de suçtur. Bunun gereğini de Meclis yerine getirir diye düşünüyorum" dedi.

Tüfenkci, Battalgazi Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin öncelediği sektörler ve hedefleri bulunduğunu belirterek, "Bu hedefleri yakalama noktasında da bölgelere göre yatırım planları var. Bunların içerisinde Malatya'ya daha fazla nitelikli yatırım, nitelikli hizmeti getirme noktasında neler yapabiliriz? Bunları bu gün burada tartışmış olalım veya burada bir vizyon ortaya koyalım. Ona göre de yol haritasını belirlemiş olalım" ifadelerini kullandı.

İnsanların ve özellikle kurumların birlikte hareket etmek zorunda olduğunu vurgulayan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin farklı alanlardaki hizmet kollarısınız ve tamamı bu hükümetin belirlediği vizyon noktasında ve öncelik noktasında bütün bakanlıklarımız politika belirliyor. İllerde bunların uygulayıcıları sizlersiniz. Bu noktada sizlerin görmüş olduğu aksaklıklar ve sizlerin belirtmiş olduğu 'şunlar da yapılsa daha iyi' denilen şeyler varsa bunları da hep beraber burada konuşmuş olalım. Ona göre de biz yol haritasını Malatya ölçeğinde belirlemiş olalım. Şimdiye kadar ne yaptık, neredeyiz, bundan sonra neyi hedefliyoruz, onu görmemiz lazım."

Öncelikle takip edilmesi gereken projeler, orta ve uzun vadede Malatya'ya yapılması istenen yatırımları dinlemek istediğini kaydeden Tüfenkci, mahallerdeki idarecilerin düşüncelerini önemsediğini aktardı.

Bülent Tüfenkci, daha sonra yapılan yatırımlar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra hayatını kaybeden "Malatya Güncel" gazetesinin imtiyaz sahibi Murat Çelik'in cenaze namazına katılan Tüfenkci, ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

- AK Parti İl Başkanlığı ziyareti

Bakan Tüfenkci, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluştu.

Hükümet olarak Türkiye'ye yeni pazarlar açmak için çalıştıklarını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ama bizim bu bütün gayretlerimize rağmen terör örgütünün ve ona müzahir bir takım siyasi partilerin adeta siyaset üretmekten çok terör örgütünün reklamını yapması veya PR'ını yapmasını da doğrusu kınıyoruz ve yadırgıyoruz. Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti'nin belirlediği şartlar altında siyasi faaliyette bulunacağınızı taahhüt etmişseniz bunun da gereğini yerine getirmeniz lazım. Elbetteki kürsü dokunulmazlığına biz her zaman sahip çıkarız. Çıkmaya da devam edeceğiz ama kürsü dokunulmazlığı demek terör örgütlerine yardım, yataklık etmek, onların Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetlerini destekleme anlamına da gelmez. Bu bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için suçsa bu milletvekilleri için de suçtur. Bunun gereğini de Meclis yerine getirir diye düşünüyorum."

Tüfenkci, son olarak bir restoranda AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir araya geldi. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.