Bingöl merkezde oturan Birgül D. isimli kadın, boşandığı eşinin bıçaklı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. 28 Mayıs tarihinde çocuklarının gözü önünde eski eşine saldıran Derviş B. ise halen bulunamadı. Saldırı sonucu yoğun bakıma kaldırılan Birgül D.'nin tedavisine devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Şehit Mustafa Gündoğdu mahallesinde oturan Birgül D. (36) isimli kadın 5 Şubat 2015 tarihinde Derviş B. (47) isimli eşinden boşanmasına rağmen sürekli tehdit ettiği gerekçesiyle nöbetçi savcılıklara çeşitli tarihlerde 20'ye yakın suç duyurusunda bulundu. 8 Nisan tarihinde Derviş B.'ye uzaklaştırma kararı aldıklarını ancak tehditlere ve tacizlere devam ettiğini belirten kızları Derya B. (18), "Babam uyuşturucu ticareti yaptığı için cezaevine girdi. Çıktıktan sonra boşandılar. Ancak bizi sürekli tehdit ediyordu. Annem mahkemeye müracaat ederek uzaklaştırma talebinde bulundu. Elimizde uzaklaştırma kararı olmasına rağmen 27 Nisan tarihinde babam evimizin bahçesine girerek kablolarımızı kesti ve biz de nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ancak mahkemede somut delil olmadığı gerekçesi ile tutuklanması reddedildi." dedi.

Kendisinin de babasından dayak yediğini anlatan Derya B. "Babam, annemin boşanmasını hazmedemedi. Sürekli taciz ve tehdit etti. Geçimimizi sağlamak için evimizin bir bölümünü bakkal yaptık. Ancak müşterilerimizi de tehdit ederek milletin alışveriş yapmasını engelledi." diye konuştu.

Birgül D.'nin kardeşi Songül G. ise eniştesinin, 6 yeğenine sahip çıktığından dolayı kendisini de tehdit ettiğini belirterek olay gecesini anlattı. Songül G. "Ablam, olay akşamı 5 yaşındaki yeğenim olan Damla'yı yanına alarak komşusuna gidiyor. Eve dönüş esnasında Derviş ve yeğenim Diyar (13) ablamı takip ediyor. Takip esnasında Derviş, Diyar'a 'öldüreceğim bu kadını' demiş. Yeğenim Diyar'da 'baba yapma' demiş. Bu konuşma üzerine araçtan inen Derviş, ablama saldırıyor. Ablamın kucağında 5 yaşındaki kızı Damla var. Derviş, öldürmek için ablamın vücuduna 5-6 kez bıçak saplıyor. Sapladığı bıçaklardan 1 tanesi akciğerine 1 tanesi de kalp hizasına denk geliyor. Şu an ablam yoğun bakımda ve halen hayati tehlikesi devam ediyor. Bu olay 5 yaşında Damla ve 13 yaşında Diyar'ın gözleri önünde oluyor." ifadelerini kullandı.

Songül G. ablası Birgül D.'nin 25 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Ablam, Derviş'ten dolayı savcılığa 20'ye yakın suç duyurusunda bulundu. En son 25 Mayıs tarihinde bir dilekçe verdi. Dilekçesinde boşanmış olduğu Derviş'in kendisini ölümle tehdit ettiğini, iş yerini basıp malına zarar verdiğini, müşterilerine baskı yaparak alışveriş yapmalarını engellediğini, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve Savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtmiştir. Bu dilekçeden tam 3 gün sonra ablam bu saldırıya maruz kaldı. Halen Derviş elini kolunu sallıya sallıya geziyor. Güvenlik güçleri teslim olmasını bekliyormuş. Bu olayda kimin suçu varsa cezasını çekmesi için elimizden geleni yapacağız."