Eşi ve üç çocuğu ile Kastamonu’dan Bursa’ya gelen sara hastası 23 yaşındaki Bulut S., iş bulamadığı için çöplerden topladığı yiyeceklerle ailesinin karnını doyuruyor. Özellikle büyük marketler kapandıktan sonra attıkları çöplerde yiyecek arayan ailenin durumu yürek burkuyor.

Bulut S., Kastamonu’da evleri yanınca ekmek parası için eşi Ceyda ve kızları Edanur, Leylanur ve Sedanur ile birlikte Bursa’ya gelmiş. Hastalığı nedeniyle bir türlü iş bulamayan baba, ailesi ile ortada kalmış. Panayır Mahallesi'nde boş bir arsaya yaptığı derme çatma barakada kalan aile, yiyeceklerini ise çöpten temin ediyor. Semt pazarlarını dolaşan aile, çöplerden karınlarını doyuracak bir şeyler bulabilmek için özellikle büyük marketlerin kapanmasını bekliyor. Çöp bidonunun yanında oturarak buldukları kuru ekmeği yiyen ailenin içler acısı hali, yürekleri yaralıyor.

Gündelik işlerle para kazanmaya çalıştığını söyleyen baba Bulut S., "Sara hastası olduğum için hiç bir işte beni devamlı çalıştırmadılar. Üç ayda bir devletten maaş alıyordum o da kesildi. Karım ve üç minik kızımla sokaklarda kaldık. Yetkililerden sadece namusumla helalinden para kazanabileceğim bir iş istiyorum.” dedi.

“DOLU BİR ÇÖP BULUNCA DURUYORUZ”

Çöp bidonunun yanında gecenin bir yarısı küçük çocuğunu kucağında besleyen anne Ceyda S. de “Ne zaman nerede olacağımız belli olmuyor? Nerede karnımızı doyuracağımız dolu bir çöp kutusu bulursak orada durup çöpten bulduklarımızla karnımızı doyuruyoruz. Yetkililerden kocama ve bana, çalışabileceğimiz bir iş istiyoruz.” diye konuştu.