Çocuklarının PKK tarafından zorla dağa götürüldüğünü iddia eden aile, Tunceli’de çadır kurarak açlık grevine başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Feramuz Ulağ’ın PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirten Ulağ ailesi, çocukları geri dönünceye kadar açlık grevi eylemini sürdüreceklerini kaydetti. Antalya’da yaşayan Feramuz Ulağ’ın ailesi, çocuklarının kandırılarak kısa bir zaman önce dağa götürüldüğünü öne sürdü. Ulağ ailesi, Feramuz’un geri getirilmesi için Van ve Diyarbakır’da siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ancak bu girişimlerden sonuç alamadıklarını belirtti. Aile bireyleri, Tunceli Merkez Seyit Rıza Parkı’nda açlık grevi kararı aldı. Seyit Rıza Heykeli önünde çocuklarının geri getirilmesi için döviz açan aile daha sonra çadır kurarak açlık grevine başladı.

Kardeşlerinin 1 Aralık 2014 tarihinden beri kayıp olduğunu ifade eden Müjdat Ulağ, "Bize kardeşimizin gittiğini söylediler. Sonra görüştüğümüzde geri geleceğini söylediler. Telefon numaralarımızı aldılar. Haber vereceklerini söylediler Van HDP’den. Ama bir buçuk ay geçti bir dönüş olmadı. Diyarbakır’a gittik oradan da bir sonuç alamadık. Şimdi başka çaremiz kalmadığı için ailece süresiz açlık grevine başlıyoruz. Kardeşimiz gelinceye kadar da sürdüreceğiz." dedi.

Çocuklarının kayıp haberi almasının ardından üç kez Van’a gittiğini ve çocuğunu aradığını söyleyen diyaliz hastası anne Fidan Ulağ ise "Hep gelecek dediler bizi kandırdılar. Diyarbakır’a gidiyoruz sonuç yok, oraya gidiyoruz sonuç yok. Allah rızası için bana oğlumu göndersinler. Hepimiz perişan olduk. Kardeşleri ben... Hayatımız alt üst oldu." şeklinde konuştu.

Kardeşinin kendi istediği ile dağa çıkmayacağını ifade eden Berna Ulağ, "Kardeşimin kendi rızasıyla dağa gideceğini düşünmüyorum. Onu tanıyorum, öyle biri değildi. O gelinceye kadar okula gitmeyeceğim. Burada açlık grevi yapacağım." dedi.