Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 23 Nisan nedeniyle çocuklara uçurtma ile topaç, misket, çember ve çelik çomak dağıttı.

Eskiden çocukların en büyük eğlencesi olan bilyeden yapılmış oyuncağa binen Tuna, düşme tehlikesi geçirse de oldukça keyif aldığı görüldü. MHP Mersin Milletvekili adayı Mehmet Kara'nın da bilyeliye binmesi ilginç görüntüler oluşturdu.
Toroslar Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle uçurtmanın yanında eskiden çocukların en büyük eğlencesi olan ancak teknolojinin gelişmesi ile nostaljiye dönen misket, çember, topaç, çelik çomak ve bilyeli gibi oyuncaklar dağıtıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın bizzat dağıttığı oyuncaklar çocuklar tarafından adeta kapışıldı. Oyuncakları dağıttıktan sonra çocukluğuna dönen Belediye Başkanı Tuna, misket ve çelik çomak oynadı. Eskiden çocukların en büyük eğlencesi olan araba bilyeleri ile tahtadan yapılmış ‘bilyeli’ diye tabir edilen oyuncağa binen Tuna düşme tehlikesi geçirse de oldukça keyif aldığı görüldü. MHP Mersin Milletvekili adayı Mehmet Kara'nın da bilyeliye binmesi de ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Tuna, çocuklukları döneminde oynadıkları oyunları bugün bir nostalji hava olsun diye Toroslar Belediyesi olarak yaptırdıklarını ifade etti. Uçurtma, çelik çomak, gülle, fırıldak hatta tahtadan kendi yaptıkları bilye üzerindeki kaykayların o günün teknolojik imkanları ve kendi gücü ile yaptığı oyuncaklar olduğunu anlatan Tuna, "O zaman kendi beyinlerini kullanarak yaptıkları oyuncakları bugün nostalji olsun diye uygulamaya çalışıyoruz. Eskiyi unutmayacaklar. Şimdiki oyuncaklar hep yapay ama bizim zamanımızda biz kendimiz üretiyorduk. Çocuklarımız kendi akıllarını kullanarak oyuncaklarını yapabilmelidir. Bu anlamda bugün çocuklarımız hoşça vakitler geçiriyorlar." diye konuştu.