Ankara’da kuyumcu, PTT şubesi ve akaryakıt istasyonunda aralarında olduğu çok sayıda hırsızlığın zanlısı oldukları belirtilen 2 kişi, jandarma ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler; şahıs yağma, hırsızlık ve yaralama suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ankara Jandarma İl Komutanlığı hırsızlık olayına ilişkin yaptığı açıklamada, Mamak ilçesinde bulunan bir PTT şubesinde 15 Ocak 2015 günü saat 17.00 sıralarında kimliği belirsiz ve silahlı 2 şahsın, 16 bin 376 TL parayı alarak kaçması üzerine geniş çaplı çalışmaya başlandığı ifade edildi.

İstihbari çalışmalar sonucunda, öncelikle şüphelilerin eşkalinin belirlenerek robot resimlerinin çıkartıldığı, muhtemel şüpheliler ve benzeri suçları işlemiş şahısların incelenmesi neticesinde, şüpheli profili daraltılarak soruşturma adli makamların talimatları doğrultusunda genişletildi. Şüphelilerin yakalanması için İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekiplerinin katılımıyla 28 Mayıs 2015 günü saat 09.00 sıralarında operasyon gerçekleştirildi.

Mamak'taki ikametlerinde yakalanarak gözaltına alınanan 2 şüphelinin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 1 adet 9 mm. tabanca, 1 adet kurusıkı tabancadan bozulup gerçek silaha dönüştürülmüş 9 mm. çapında tabanca, eldiven, maske, sallama olarak tabir edilen bıçak, kubar esrar, bin 700 TL para ve 3 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildi.

İncelemelerde yakalanan şüphelilerin daha önce; 16-17 Mart 2015 tarihinde bir kuyumcuyu; 23 Şubat 2015 günü saat 16.30 sıralarında bir PTT şubesini ve 25 Mayıs 2015 günü saat 04.00 sıralarında da bir akaryakıt istasyonunu yağmaladıkları tespit edildi. Mamak Jandarma Komutanlığında yapılan adli işlemleri müteakip şüpheliler adliye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli şahıs yağma, hırsızlık ve yaralama suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.