Mersin'de 10 gün önce çöken ve 5 kişinin yaralı olarak kurtulduğu binanın hemen yanındaki 3 katlı eski bir evin balkonundan kopan beton parçalar park halindeki iki otomobilin üzerine düştü. İki araçta maddi hasar meydana geldi. Çevrede paniğe neden olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Merkez Akdeniz İlçesi Bahçe Mahallesi 4605 Sokak üzerinde 10 gün önce meydana gelen ve 5 kişinin yaralı olarak kurtulduğu binanın hemen yanındaki 3 katlı eski bir evin balkonundaki beton parçalar büyük bir gürültüyle koptu. Beton parçalar kaldırımda park halindeki iki aracın üzerine düştü. İki otomobilde maddi hasar meydana geldi. Çevrede büyük panik yaşandı. Parçalar düşerken evde kimsenin olmadığı öğrenildi. Polis ekipleri olay yerini güvenlik şeridi içine alarak vatandaşları uzaklaştırdı.

Kentsel dönüşümün uygulanmamasından dert yanan ev sahipleri, komşularının evlerinin çökmesinin ardından tapuyu yapı denetim elemanlarına verdiklerini ancak henüz bir gelişme olmadığını kaydetti. Komşularının haber vermesi ile olay yerine gelen ev sahibi Nigar Taçyıldız ise "Ev yıkılıyor, çöküyor diye komşular aradılar. Evimizin yanındaki bir başka ev yıkılmıştı bir kaç gün önce. O yüzden çok korktum ama önemli bir şey yok gibi." diye konuştu.

Mahallelerindeki evlerin hepsinin eski olduğunu ifade eden Taçyıldız, "Burası Mersin'in en eski mahallesi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dediler. Belediye sözde bu evleri yenileyecek TOKİ'ye yaptıracaktı. Nerde? Yok. İnsanlar içinde teker teker ölsün diye bekliyorlar. Devlet bunu bekliyor." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının evi boşaltıp boşaltmayacağı sorusuna Taçyıldız, "Boşaltmayacağım gebereceğim içinde. Nereye boşaltacağım. Nereye gideceğim?" cevabını verdi.