Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın babası Cafer ve annesi Kezban Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, tarafların avukatları ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 1'i katıldı.
Duruşma, bilirkişi raporunun düzenlenmesi ve avukatların eksik evrakların tamamlanması talebi üzerine, 6 Temmuz 2015'e ertelendi.

Muhsin Koşan'ın babası Cafer Koşan, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuk nezdinden haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Baba Koşan, güçlerinin ve seslerinin yettiği kadar davanın arkasında olduklarını sözlerine ekledi.

Kız kardeş Zeliha Öztürk ise davada çözüm bulamadıkları takdirde konuyu bireysel olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını belirtti.

Aileler olarak enkaz yığını haline geldiklerini ifade eden Öztürk, "Herkes davasına sahip çıksın. Sadece biz kaldık. Ben o yetimlerim için ayakta dimdik duracağım. Dava uzadı, 4 ay oldu hala rapor çıkmadı" diye konuştu.

- Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalanlardan dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.