Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) yeni atanan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, eski Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in fakültedeki odasında bulunan bilgisayarı zorla sökerek aldı. Laçiner, buna sosyal medyada tepki gösterdi.

ÇOMÜ'de yapılan seçimde ikinci sırada oy almasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Acer, ilk icraatını Prof. Dr. Laçiner'in bilgisayarını zorla söküp almakla yaptı. Rektörlük görevi biten Laçiner, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki odasına geçti. Rektörken üç yıl kullandığı masaüstü bilgisayarını da buraya taşıdı. Rektör Acer ise görevlilere emir vererek, Laçiner'in odasındaki bilgisayarın sökülüp getirilmesini istedi. Laçiner'in odasına giden görevliler, bilgisayarı sökmeye başladı. Buna tepki gösteren Laçiner, çektiği fotoğrafları sosyal medyada yayımlayarak şunları yazdı: "3 Yıldır kullandığım bilgisayarım yeni rektörün talimatıyla odamdan sökülüyor. Bir Türkiye klasiği ! 4 yılda bu Üniversite'de binlerce bilgisayar kazandırmış bir öğretim üyesinin tek PC'si elinden alınıyor. Afferinnn." Laçiner'e birçok kişi de destek vererek, yapılana tepki gösterdi.

Konu hakkında bilgi veren Sedat Laçiner, rektörlük döneminde üniversiteye binlerce bilgisayar kazandırdığını belirterek, kendi bilgisayarının zorla sökülmesini, öğretim görevlisine yapılmış bir hakaret olarak gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Laçiner, "Bir öğretim üyesi için bilgisayar çok kıymetli. Köylü için traktör neyse hoca için de bilgisayarı her şeyi. Üç yıldır arkadaşım olmuştu. Birçok yazıyı orada yazdım. Onun maddi bir kıymeti yok, tüm bilgiler içinde, manevi değeri var. Bir arkadaşımı kaybetmiş gibi oldum. İkincisi de dört yıllık rektörlük yaptım, bu üniversiteye binlerce bilgisayar aldım. Eski bilgisayarları da yeniledim, hattâ her öğretim üyesinin dizüstü bilgisayar ile birlikte iki bilgisayarı var. Benim gücüme gidiyor. Kurumdan da bilgisayar istemiyorum. Bu bir hakarettir." şeklinde açıklama yaptı.