Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), rektör adaylığı seçimi başladı. Oy verme işlemi sırasında, öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla gündeme gelen bir öğretim üyesi, tişörtüne yazdığı yazıyla mevcut yönetimi protesto etti.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde bulunan Truva Kültür Merkezi'ndeki oy verme işleminden önce Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, seçim hakkında genel bilgi verdi. Öğretim görevlilerinin, kendilerine verilen mühürlü kağıtlara sadece bir rektör adayının adını yazması gerektiğini belirten Laçiner, birden fazla ismin yazılması durumunda oyun geçersiz olacağını söyledi. Rektör Laçiner, "2 Mart tarihine kadar seçim sonuçlarını YÖK'e göndermemiz gerekiyor. 11 Mart'ta YÖK adayları belirleyecek ve 12 Mart'ta Cumhurbaşkanı'na gönderecek. Muhtemelen 18 Mart öncesi ÇOMÜ rektörü belirlenecek." şeklinde konuştu.

Daha sonra sandık kurulu oluşturularak oy verme işlemine başlandı. ÇOMÜ'de 689 öğretim görevlisinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Mevcut Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in yanısıra Prof. Dr. Arzu Mirici, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz ve Prof. Dr. Yücel Acer aday oldu.

Bu arada oy verme işlemi sırasında sessiz bir protesto da yaşandı. Öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla gündeme gelen Doç. Dr. Mehmet Rıza Gezen, giydiği tişörtün üzerine, "Entrika, kumpas, parelel yapı out. Zulüm, işkence, eziyet, out" yazarak, mevcut ÇOMÜ yönetimini protesto etti.