Edinilen bilgiye göre olay, daha önce de birçok kez kavganın yaşandığı 19 Mayıs Mahallesi 1134 Sokak'ta meydana geldi. 5 yıl önce T.Ş (27) ile gayriresmi olarak evlenen A.G (26), 4 aylık hamileyken, ailesinin baskısıyla kürtaj yaptırdı.

Büyük bir heyecanla doğumu bekleyen Ş. ailesinin hayalleri kürtaj haberiyle yıkıldı. İki aile arasında bu yüzden husumet yaşandı. İddiaya göre, bugün de kürtaj nedeniyle, Ş. ailesinin oturduğu eve G. ve P. aileleri taş ve sopalarla saldırdı. Karşılıklı olarak atılan taşlarla sokak savaş alanına döndü. Polisin müdahalesine rağmen kavga bir süre daha devam etti.

Takviye ekiplerin gelmesiyle sona eren kavgada A.R.Ş (51) ve S.Ş (22) yaralandı. Yaralılar Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı A.R.Ş, kahvehaneden eve gelirken dünürü ve yakınlarının kendisine sokak ortasında saldırdığını söyledi. Kafasına taşla vurulunca neye uğrağını şaşırdığını koşarak eve geldiğini ifade eden Ş., daha sonra bu kişilerin evlerini taşlamaya başladığını ileri sürdü. Ş., kendilerinin çocuk istediğini, kız tarafının ise çocuk istememesi yüzünden aralarında husumet yaşandığını savundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.