Bursa’da içerisi çöplerle dolu evde yaşayan 84 yaşındaki bir kişi ölmek üzereyken komşularının duyarlılığı sayesinde kurtuldu. Yaşlı adam ambülansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Nilüfer ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesinde oturan 84 yaşındaki emekli Mehmet A., birkaç gün önce yağmurda su sızdıran çatısını kontrol etmek için çıktığında bacadan aşağı düştü. Sürünerek evine giren A.'yı bir süre göremeyen komşuları evin önünde kendisine seslenip iyi olup olmadığını anlamaya çalıştı. Yaşlı adamın camdan kendilerine cevaben bacadan düştüğünü söylemesi üzerine komşuları ambülans çağırdı. Ancak A., olay yerine gelen ambülansı iyi olduğunu belirterek istemedi. Bunun üzerine ambülansla birlikte komşuları da evden ayrıldı.

Mehmet A.'dan birkaç gün daha haber alamayan komşuları yeniden gelip çaldıkları kapıdan ses gelmeyince polisi haberdar etti. Eve gelen ekipler kapıyı açarak girdikleri evde yaşlı adamı çöpler içinde hareketsiz buldu. Polisin haber vermesi üzerine eve gelen 112 ekipleri A.'yı çöpler arasından uzun uğraşlar sonucu sedyeye alarak dışarı çıkardı. Acı içinde inleyen yaşlı adamı polis ve sağlık ekipleri korkmaması için teskin etmeye çalıştı. İlk müdahalesi burada yapılan yaşlı adam kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Mehmet A.'nın yaşadığı evde her tarafın çöp ve örümcek ağlarıyla kaplanması dikkatlerden kaçmadı. Evde kedi leşleri ile ölmek üzere olan bir de kedi bulundu.

KENDİSİ YARDIM İSTEMİYOR

Mahalle muhtarı Bülent Çaklı, yaşlı adamın yardım kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: “Aslında kardeşi de var bu mahallede oturuyor ama kimsenin kendisiyle ilgilenmesini istemiyor. Evine de kimseyi sokmuyor. Kimseye izin vermiyor evinde temizlik ve bakım yapılsın diye. Yardım geliyor ama kendisi kabul etmiyor. Kedilerle yaşıyor, bulduğu çöpü de eve götürüyor. Daha öncede de müracaatta bulunduk ve ekipler geldi ama kendisi kabul etmedi eve kimseyi sokmadığı için temizlik yapılamadı.”

Mahalle sakinlerinden Remzi Şenay ise, yaşlı adamın eskiden mahallede seyyar fotoğrafçılık yaptığını belirterek, “Bunu eskiden fotoğrafçı olarak tanıyorduk. Bir iki ay evvel başka şehirde yaşayan çocuğu gelmişti ama gitmedi, götüremediler.” dedi.

Gizem Dursun da yaşlı adamı kedici dede olarak tanıdıklarını ifade ederken, “Burada kimsesi yok ama iki üç bayan sadece gelip görüp gidiyordu.” şeklinde konuştu. Selin Dursun ise şunları anlattı: “Bir sürü kedisi vardı, ölenleri dışarı atıyordu. Şu anda kediler içeride aç. Bizim mahallede eskici Ömer diye biri var, gelip birkaç defa burayı temizledi ama adam her halde böyle yaşamayı seviyor, sürekli böyle.”

Yaşlı adamın birkaç gün önce çatıdan düştüğünü anlatan Dursun, şöyle devam etti: “İki üç gün önce çatısı damladığı için bakmak için çatıya çıkmış ve çatıdan düşmüş. Önceki gün ambülans gelmiş ama kendisi istemediği için götürememiş. Komşuları daha sonra bir iki gün kendisini göremeyince polise haber verdiler ve ambülans gelip götürdü.”