Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kemer mevkiindeki eski çöp depolama alanında metan gazının alev alması sonucu yangın çıktı. İtfaiye Müdürlüğü tüm ekipleri ile yangına müdahale ederken, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de metan gazının patlama olasılığına karşılık çöp alanının üzerini toprakla kapatmaya çalıştı.

Yangın akşam saatlerinde Kemer Mahallesi'nde bulunan eski çöp depolama alanında meydana geldi. Metan gazının alev alması sonucu birçok noktada başlayan yangını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına 4 arazöz, 2 su tankeri ve bir kepçe ile müdahale etti. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Metan gazının patlama riskine karşılık çöp alanının üzerine kepçelerle toprak yığını atıldı. Ereğli Belediyesi Başkan yardımcıları ile birçok daire müdürü de yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu, alınması gereken tedbirleri görüştü. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Ereği-Kandilli karayolunu metan gazının patlama riski nedeniyle gidiş-geliş yönünde kapattı. Her iki yönde sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yangınla ilgili açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, "Yangın ihbarını alır almaz iki araçla geldik. Ancak metan gazı olması ve alanın riskli olmasından dolayı Fen İşleri Müdürlüğüne ait iş makineleri, Temizlik İşleri'nin tankerleri ile müdahale ediliyor. Şu anda kontrolümüz altında. Ancak içten içe yandığı için toprakla kapatıp su ile soğutma yaparak çalışmalarımızı yapıyoruz. Yolda da gerekli önlemler alındı. Ormana sirayet olmaması için de önlemler alındı." dedi.

Diğer yandan metan gazının patlamasına riskine karşılık köpükleme çalışması yapılacağı belirtildi.