Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, çöpte ölü bir kız bebek bulundu. Ölüm sebebi henüz belirlenemeyen tahmini 40 günlük bebeğin donduğu tahmin ediliyor.

Dün 30 Ağustos Mahallesi'nde yatsı namazından dönen bir vatandaş, yol kenarında atılmış çöplerin arasında bir bebek gördü. O anda çöp atmak için evlerinden gelen bir çocukla birlikte oyuncak olup olmadığını anlamak için hareket ettirdiklerinde, cansız bedenle karşılaştılar. Çöp atmak için gelenler ve camiden çıkan vatandaşlar, durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden 112 Acil Sağlık ekibi, bebeğin öldüğünü ve donduğunu tespit etti. Üzeri gazetelerle kapatılan cenazenin etrafı, polis tarafından güvenlik şeridiyle çevirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, bebek ve çöp toplama noktasında araştırma yaptı. Çöplerin arasında bulunan ve içinde süt olan bidon, serum ve diğer bazı tıbbi malzemeler, incelenmek üzere götürüldü. Bebek için cenaze aracı çağrılmaması ve çöp koyularak koyularak morga götürülmesi ise dikkat çekti.

Bebeği bulan vatandaş, “Namazdan geliyordum, oyuncak çocuk zannettim. O yukarıdaki çocuk da çöp atıyormuş. O nedir dedim, oyuncak bebek mi? Bir baktık maktık, oyuncağa benzer tarafı yok. Neticede çocuk olduğunu hissettik. Böyle simsiyah olmuş, sanki yakmışlar gibi. Simsiyahtı böyle. Yeni doğduğunu neyi pek bilemiyorum yani. Üzeri giyiliydi, elbise giydirmişler. Hattâ bacaklarını sıyırdık, gerçek çocuk mu bilelim diyerek. Ondan sonra ben 155’i aradım.” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.