Bank Asya'nın yönetimine polis baskını ile el konulması kararına Karamanlı vatandaşlar da tepki gösterdi. Erken saatlerden itibaren Bank Asya Karaman Şubesi'ne giden vatandaşlar paralarını yatırmak için sıraya girdi.

Bank Asya'ya destek amacıyla şubeye para yatırmaya giden vatandaşlardan Ünsal Sütcü, "Çorbada tuzum olsun diye ben de hesap açıp bir miktar para yatırdım. Karaman’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşıyorum." diye konuştu.

Karaman’ın Ermenek ilçesinden Ali Acar da ilçede şube olmadığından bir arkadaşı vasıtası ile şubeye hesap açtırıp para yatırdığını belirtti. Emekli Cuma Aslan ise "Bank Asya'da bir miktar param var. Hiçbir endişem yok. Üzerimde bulunan paraları da yatırmaya geldim." derken, Haydar Çakmak da tüm aile fertleri adına hesap açtırıp tüm birikimlerini yatırdıklarını, yakınlarına da bu konuda çağrı yaptığını söyledi.

Ev hanımı Ayşe Eren ise şunları ifade etti: "Bugün burada bu bankaya yapılanlar, korkarım yarın diğer bankalara yapılabilir. Mesnetsiz iddialarla bir bankanın batırılmasını istemek hiç hoş değil. Ülke ekonomisine büyük zararlar olacağı kanaatindeyim. Bu bankanın neyi var. Mevduatı, öz sermayesi en yüksek ikinci banka. Niye bununla uğraşıyorlar."

MERSİN MUT’TAN GELİP 9 TORUNUNA HESAP AÇTIRDI, PARA YATIRDI

Ayrıca, Mersin Mut'lu Murat Gök, Karaman’a gelerek torunları adına 9 hesap açtırarak para yatırdı. Türkiye’de yaşanan bu son gelişmenin ülke ekonomisi adına çok sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Gök, Türkiye'nin demokrasiden uzaklaşıp, derebeylik sistemine doğru kaydığını belirterek, "Bu hukuksuzluğa da direneceğiz. Bunlar bizi yıldırmayacak." dedi.