Çorlu Belediyesi bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararları önlemek amacıyla kampanya başlatarak 'Temiz Çevre, Engelsiz Hayat Projesi'ni destek vermeye devam ediyor.

Çorlu Belediyesi ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından yetkili firma Deha Biodizel firması arasında gerçekleştirilen atık yağ toplama kampanyası için yapılan 3 yıl süreli protokol devam ediyor. Biriktirilen evsel atık yağlar 5 lt ve üzerinde olduğunda Deha biodizel firması tarafından vatandaşların evlerinden alınıyor, 5 lt'den az olan atık yağlar ise atık yağ toplama merkezlerinde toplanıyor. Toplanan evsel atık yağlar ise aynı firma tarafından çevreye zarar verilmeden geri dönüşümü sağlanıyor.

Evsel atık yağların çevreye verdiği zararlar hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Deha Biodizel firmasının işbirliğiyle broşürler dağıtılmaya başlandı. Temiz Çevre, Engelsiz Hayat ve Bitkisel Atık Yağlarla Engellilere Destek sloganıyla gerçekleştirilen kampanyada, evsel atık yağların doğaya zararları anlatılıyor.

Vatandaşlar pet şişe veya kaplarda biriktirdikleri bitkisel atık yağları, atık yağ toplama merkezleri olan okul, cami, belediye ve muhtarlıklarda bulunan atık yağ bidonlarına bırakarak, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla düzenlenen projeye katkı sağlarken, engelli vatandaşlarımıza da destek oluyor.

Evsel atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşlar, yetkililere Çorlu Belediyesi'nin 444 99 59 numaralı çağrı merkezini ya da Deha Biodizel 444 99 24 numaralı alo atık hattına da arayarak ulaşabilirler.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, vatandaşları projeye destek vermeye davet etti. Çevre temizliğinin insanlar ve doğadaki tüm canlılar için önem arz ettiğini hatırlatan Başkan Baysan, “Dünya’yı atalarımızdan kalan bir miras olarak değil, çocuklarımızdan ve hatta torunlarımızdan aldığımız bir emanet olarak görmeliyiz. Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak herkesin görevidir. Evsel atık yağların çevreye zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Biz de Çorlu Belediyesi olarak evsel atık yağların toplanmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli bir görev düşüyor. Evlerde ve işyerlerinde kullanılan bitkisel atık yağları biriktirip yetkililere teslim etmeleri hem çevreye verilen zararın önüne geçecek, hem de engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacaktır. Tüm halkımızı bu projeye destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

Projeye destek vermek isteyen vatandaşlar http://www.temizcevreengelsizhayat.org/toplama-noktalari.php link üzerinden Çorlu’daki atık yağ toplama merkezlerinin adreslerine ulaşabilirler.