Çoruh Nehri üzerindeki asma köprüden suya düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan Artvin Çoruh Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Özgür Teyyare’nin (23) bulunması için farklı illerden yaklaşık 40 kişilik ekiple, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

24 Mayıs 2015 Pazar günü akşam saatlerinde Şehitlik köyünde bulunan Çoruh Nehri üzerindeki asma köprüden düşerek akıntıya kapılan öğrenci için Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarmadan ekipleri, Samsun Afet ve Acil Durum ekipleri, Rize ve Ordu Deniz Polisi dalgıç ekibi yoğun bir şekilde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, 2 nehir botuyla, yaklaşık 15 kilometrelik alanda nehrin her 2 kıyısı boyunca şüphelendikleri bölgelere dalarak arama çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca arama çalışmalarını Amasya’dan gelen kayıp üniversite öğrencisinin babası Mehmet Teyyare, amcaları, dayısı ve eniştesi meraklı bekleyişle takip ediyorlar.

Artvin AFAD ekipleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü bu çalışma kapsamında koordineli olarak çalışma yürütüyor. Çoruh Nehri’nde suyun debisinin yüksek olması ve arama çalışmalarında kolaylık sağlanması amacıyla Deriner Barajı kapatılmıştı. Ancak, mevsim yağışları nedeniyle Derine Barajı suyunun fazlalığından ötürü baraj kapakları gündüz kapatılmaya gece ise açılmaya başlandı. Bu nedenle arama kurtarma çalışmaları sabahın erken saatlerinde başlayıp gece gün kararana kadar sürüyor.