Çorum'da kontrolden çıkan bir aracın karşı şeride geçerek başka bir araçla çarpışması sonucu 6 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Çorum-Ankara karayolunun 30. kilometresindeki Koparan mevkiinde meydana geldi. Çorum’dan Ankara istikametine giden ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen 34 AR 6465 plakalı araç, bölünmüş yolda karşı şeride geçerek Yavuz Ergül(41) yönetimindeki 34 FU 8164 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı.

Her iki aracın da hurdaya döndüğü kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada sürücülerden Yavuz Ergül ile eşi Gülcan Ergül(37) ve annesi Elvan Ergül(66) ile diğer araçta bulunan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 3 kişi araçta sıkışarak hayatını kaybetti. Ergül ailesinin çocukları Batuhan(16) ve Tolga Ergül(13) ise ağır yaralandı. Ağır yaralı iki kişi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Araçlarda sıkışan cesetler itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı.

Ergül ailesinin, İstanbul'dan Ağrı'ya gittiği öğrenilirken, jandarma diğer araçta hayatını kaybedenlerin yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.