Çorum’da Gazi ve İnönü caddelerindeki ücretli otopark alanlarını kullanan yüzlerce otomobilin park ücreti nedeniyle icralık olabileceği bildirildi.

Çorum Belediyespor’a katkı sağlamak amacıyla başlatılan ücretli otopark uygulamasında icra şoku yaşandı. Son 3 gündür Gazi ve İnönü caddelerine araçlarını park eden sürücüler icra uyarısıyla karşılaştı. Araçların ön camlarına bırakılan uyarı kağıdında, 30 Eylül’e kadar birikmiş borçlarını ödemeyen araç sahipleri hakkında icra tahsilatına başlanacağı bildirildi. Uyarıda, “İcra masrafları ile karşı karşıya kalmamak için birikmiş borçlarınızı sahadaki parkomat görevlilerine veya ofisimize gelerek nakit ya da kredi kartı yoluyla ödeyebilirsiniz” bilgisi yer aldı.

“SÜRÜCÜLERE ELİMİZDEN GELEN YARDIMI YAPIYORUZ”

Çorum Belediyespor Otopark İşletmesi Müdürü İsrafil Özdoğan, otopark borcunu ödemeyen vatandaşlara yasal olarak icra tebliği yapmak zorunda olduklarını söyledi. Borcu olanlara 30 Eylül’e kadar süre verdiklerini açıklayan Özdoğan, “30 Eylül’e kadar borcunu ödeyenlere herhangi bir işlem yapılmayacak. Bazen borcuna itiraz eden sürücülerimiz olabiliyor. Tüm kayıtlar dakikası dakikasına sistemimizde mevcut. Yine de itirazlar konusunda elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca birikmiş borcu olan sürücülere indirim ve taksit imkanı da sunuyoruz.” dedi.

21.30’DAN SONRA ÜCRETLENDİRME YOK

Otopark konusunda vatandaşların yanlış bilgilere sahip olduğunu dile getiren Özdoğan, akşam saatlerinde otopark fişi kesilen araçların sabaha kadar ücretlendirildiği iddiasının asılsız olduğunu belirtti. Saat 21.30’da tüm araçların sistemden çıkışının yapıldığını anlatan Özdoğan, o saatten sonra herhangi bir ücretlendirme yapılmadığını kaydetti.

Sahada çalışan personellerine yeni pos cihazları aldıklarını ifade eden Özdoğan, olası itirazların önüne geçilmesi amacıyla bundan sonra park yapan araçları fotoğraflayacaklarını sözlerine ekledi.