Çorum Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı görevinden alınarak yerine Siirt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Kolcu atandı. Tarancı’nın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çorum mitinginin hemen ardından görevden alınması dikkat çekti.

Çorum’a atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Kolcu, atama kararnamesinin yayınlanmasının ardından bugün itibariyle yeni görevine başladı. Çorum’da ilk olarak Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret eden Kolcu, ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçti. Bina önünde kendisini bekleyen emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile tanışan Kolcu, makamına geçerek brifing aldı.

"Bizden önceki müdürlerimiz nasıl hizmet verdiyse, biz de bu hizmeti artırarak devam ettirmeye çalışacağız" diyen Emniyet Müdürü Kolcu, "Sayın Valimizin yanına giderek göreve hazır olduğumuzu belirttik. Kendilerinin talimatıyla da göreve başlamış olduk. İlimize hayırlı olsun diyorum. Tüm insanımıza hizmet etmek için gelmiş bulunmaktayız." dedi.

GEÇEN AY SİİRT POLİS MYO’YA ATANMIŞTI

Daha önce Aksaray, Diyarbakır, Burdur ve Konya’da görev yapan 47 yaşındaki Kolcu, 1 Temmuz 2014’de 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına, 6 Nisan 2015’de ise Siirt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atanmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 20 Mayıs’taki Çorum mitinginde halkın tepkisini çeken yoğun güvenlik tedbirlerinin faturasının Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı’ya kesildiği iddia ediliyor. Miting önlemleri nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da alınan önlemlerin AK Parti ile alakasının olmadığının altını çizmiş ve konuyu araştırdıklarını söylemişti.