Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, 22-26 Temmuz tarihleri arasında 35. kez düzenlenecek. Kültürel etkinliklerle renklenecek festivalde ünlü sanatçılar Çorumlularla buluşacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu yıl 35.sini gerçekleştirecekleri festival programını netleştirdiklerini söyledi. Festivale çok iyi hazırlandıklarını öne süren Zeki Gül, program içeriğinin Çorum halkının beklentilerini karşılayacağına inandığını ifade etti.

5 gün sürecek Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali 22 Temmuz'da başlayacak. Festival boyunca düzenlenecek konserlerde Mustafa Ceceli, İrem Derici, Uğur Işılak, Yudum ve Yavuz Bingöl Çorum’daki hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca İbrahim Sadri de şiir dinletisine katılacak.

Festivalde yerli ve yabancı ekipler yöresel oyunlarını Çorum halkı için sahneleyecek. Bu yıl Porto Riko, Fransa, Cezayir ve Bosna Hersek’ten yabancı ekipler, Şanlıurfa, Ankara, Bursa, İzmir gibi illerden de yerli halk oyunu ekipleri katılacak. 35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde sinema nostaljisi yaşanacak. Kültürpark’taki bulunan amfi tiyatroda oluşturulacak sinema düzeneği ile Çorumlular açık havada sinema izleme keyfi yaşayacak. İzleyicilere çekirdek ve gazoz ikramı da yapılacak.