Çorum Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’nün fotoğraf ve video çekebilen fotokapan sistemi geyik, karaca ve kurttan sonra bu kez ayı görüntüledi.

Çorum’daki ormanlık alanlarda 10 adet fotokapan sistemi bulunuyor. Harekete duyarlı olan bu sistemler resim ve video çekebiliyor. İlk olarak Kargı ilçesine kurulan sistem sayesinde şimdiye kadar çok sayıda geyik, karaca ve kurt görüntülendi. Fotokapan ilk kez ormanlık alanda yaşayan bir ayının görüntülerini kaydetti. Kargı’nın Abdullah köyü yakınlarında kayıtlara geçen ayı görüntüsü kamuoyu ile paylaşıldı. Daha önce köy sakinleri tarafından da görüldüğü bildirilen ayıların varlığı fotokapanlar sayesinde ispatlanmış oldu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, fotokapanların diğer ilçelere de kurularak Çorum’daki yaban hayvanlarının tespitinin ve koruma- kontrol çalışmalarının yapılacağı bildirildi. Açıklamada, "İlimizde son yıllarda yaban hayatında gözle görülür bir zenginleşme olmuştur. Kızılgeyik, karaca ve keklik türlerinde sayı son derece artmıştır. Bu durum kontrol çalışmalarının artmasından daha çok halkımızın doğayı koruma konusunda eskiye göre çok daha bilinçli olmasından kaynaklanıyor. Bu konuda duyarlı olan herkese çok teşekkür ediyoruz." denildi.