Çorum Özel Samanyolu Ortaokulu ve Anafen Dershanesi öğrencisi Ayşe Kelleci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavında tüm soruları doğru cevapladı. TEOG'un iki sınavında full net yapan Kelleci, Türkiye birincileri arasına ismini yazdırırken, Çorum’un da gururu oldu.

2014–2015 eğitim yılında ilköğretim 8. sınıf öğrencileri arasında yapılan TEOG sınavlarına Çorum’da Samanyolu Koleji damga vurdu. Kasım ve nisan aylarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan TEOG-1 ve TEOG-2 sınavları sonuçlarına göre Çorum Samanyolu Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kelleci, her iki sınavda da 6 branşta sorulan 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Çorum ve Türkiye birincisi oldu.

Başarısından dolayı Ayşe Kelleci’yi tebrik eden Okul Müdürü Şeref Aydur, “Öğrencilerimizin elde ettiği başarıda emeği olan, sınavlara hazırlık sürecinde çok özverili ve fedakar çalışmalar ortaya koyan öğretmenlerimize ve bizleri her zaman destekleyen velilerimize çok teşekkür ediyorum. TEOG-1’de tüm soruları doğru cevaplayan 5 öğrencimiz vardı, ikinci sınavda ise 1 öğrencimiz var. Her iki sınavda da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan öğrencim Ayşe Kelleci kızımızı da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

LİSE TERCİHİ DE SAMANYOLU

Ayşe Kelleci ise duygularını şöyle ifade etti: “Elde ettiğim bu başarıda çok desteğini gördüğüm okuluma, öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Başarımı öğretmenlerimin sözünü dinlemeye, dersleri dikkatle takip etmeye ve günlük tekrarlamaya borçluyum. Okulumu çok seviyorum. Liseye de yine Çorum Samanyolu Fen Lisesi’nde burslu olarak devam edeceğim.”

Samanyolu Koleji'nden bu yıl mezun olan 46 öğrencinin TEOG puan ortalamasının 120 üzerinden 105 olduğu bildirildi. Bu ortalamayla Samanyolu Koleji, Çorum genelindeki ortaokullar arasında en başarılı okul oldu.