Çorum’da CHP ile HDP’liler arasında bayrak asma nedeniyle gerginlik yaşandı. Olayın ardından CHP İl Başkanı, HDP’lilerin saldırısına uğradıklarını öne sürerken, HDP saldırıyı yalanladı.

Bahçelievler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan HDP seçim bürosu yakınında dün akşam saatlerinde CHP’liler ile HDP’liler arasında “bayrak asma” kavgası yaşandı.

Olayın ardından bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, bir grup HDP’linin saldırısına uğradıklarını öne sürdü. Yıldırım, “Dün gece HDP’liler gençlik kollarımıza saldırmıştır. Gençlerimiz sağduyu örneği göstererek onların kargaşa çıkarma planlarını bozmuştur. Akabinde benim de intikal ettiğim olay yerinde HDP’liler tarafından tehdit edildim. Biz ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak ve kollamak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Takdiri Çorum kamuoyuna bırakıyorum.” dedi.

Yıldırım’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını öne süren HDP Çorum milletvekili adayı Muharrem Özünel ise şunları söyledi: “Dün gece saat 21.00 civarında seçim büromuz önündeki bayrakların bir kısmının söküldüğü, kalanının ise CHP bayrakları ile kapatıldığını öğrendik. Bayrakları asan gençlerle görüşüp, bu yapılanın yanlış olduğunu belirttik. O esnada CHP İl Başkanı oraya geldi. Yapılanın yanlış olduğunu o da görüp, bayrakları yırtan ve bayrak asan gençlere onları indirmelerini söyledi ve olay bu şekilde tatlıya bağlandı. Açıklamayı yaptığı iddia edilen CHP İl Başkanının da böyle bir açıklama yapmadığına inanmak istiyoruz. Çünkü tüm gerçekler yukarıda anlatıldığı gibi olmuştur.”