Çorum çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında freni patlayan TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 6 aracı biçtikten sonra devrilerek durabildi. 2'si ağır 3 kişinin yaralandığı kazada, olay yeri savaş alanına döndü.

Olay, iftar saati öncesinde Ankara-Samsun karayolunun Çorum geçişindeki Buharaevler Kavşağı’nda meydana geldi. Samsun’dan Ankara istikametine giden Osman Ongu yönetimindeki 19 LN 966 plakalı kömür yüklü TIR, freninin patlaması sonucu Buharaevler Kavşağı’nda kırmızı ışıkta bekleyen araçları biçti. İlk olarak Oğuzhan Türker’in kullandığı 66 FE 766 otomobile hızla çarpan TIR, ardından yolcu otobüsüne ve iki araca daha çarptı. Hızını alamayan TIR, refüjü de aşarak yan yoldan gelen Kemal Ağca yönetimindeki 19 KD 276 plakalı otomobili altına alarak sürükledi ve devrilerek başka bir otomobile çarptı.

Feci kazada Oğuzhan Türker’in kullandığı otomobil, TIR ile otobüs arasında kalarak kağıt gibi ezildi. Sürücü, hurdaya dönen araçtan yaralı olarak kurtarıldı. Araçta başka bir yolcunun bulunmaması faciayı önledi. TIR’ın sürüklediği diğer otomobilin sürücüsü Kemal Ağca ise direksiyon başında sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sürücü, bulunduğu yerden çıkarılarak yaralı TIR şoförü Osman Ongu ile aynı ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Kemal Ağca ve Oğuzhan Türker'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Çarpmanın etkisiyle TIR’ın kasasında bulunan kömür torbaları çevreye saçıldı. TIR’dan dumanların yükselmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Çalışır haldeki TIR, uzun uğraşlar sonucu istop ettirildi.

Kazayı gören çok sayıda vatandaş olay yerine akın etti. Kimi vatandaşlar cep telefonları ile kazayı görüntülemeye çalışırken, kimisi de meraklı gözlerle hurdaya dönen araçları izledi. Polis ekipleri kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti.

Görgü tanıkları, TIR'ın Samsun istikametinden çok hızlı geldiğini ve duramayarak ışıklarda bekleyen araçları ezerek devrildiğini anlattı.

Kaza nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alınırken, Ankara-Samsun karayolunda trafik kontrollü bir şekilde sağlandı. İftar saati nedeniyle kavşakta yoğunluk meydana geldi.