Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) ve Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından organize edilen 'Kültür Günleri' başladı.

Anvatar Termal Otel'de düzenlenen programa yüzlerce vatandaş katıldı. Organizasyon çerçevesinde Türkiye'nin önemli ilahiyatçı ve yazarları kente geldi. Programın açılış konuşmasını yapan ÇESDER Başkanı Erhan Şahin eğitim ve kültür alanına katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek dernek olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Dernek olarak birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Şahin, Çorum'un kültür günleri programı çerçevesinde çok sayıda önemli ismi ağırlayacağını kaydetti.

Program kapsamında, Peygamber Yolu Derneği Başkanı Eğitimci yazar Ali Demirel ''İFfet Ya Hu'', İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Davut Aydüz ''Peygamberimizin Çocuk Terbiyesi'', İlahiyatçı Yazar Dr. Reşit Haylamaz ''Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Peygamber Efendimiz'', Eğitimci Yazar Prof. Dr. Hüseyin Özcan ''Ehli Beyt Sevgisi'', İlahiyatçı Yazar Seyit Nur Fethi Erkal ''Risale-i Nur Okuma ve Anlama'', Eğitimci Yazar Prof. Dr. Muhittin Akgül ''Kur’an-ı Kerim ve Hayatımız'', İlahiyatçı Yazar Mustafa Yılmaz ise ''Yakaran Gönüller'' konulu konferans verecekler.

Konferansların yanı sıra iki gün sürecek etkinlikte, 6 farklı konuda hazırlanan fotoğraf ve resim sergisi, kermes ve yazarların imza ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.

Programın ilk oturumunda konuşan eğitimci yazar Ali Demirel, kadınların ve erkeklerin iffetini korumaları ve namazın önemini konularını anlattı. Demirel, ''Cenab-ı Hakkın Adem oğluna bayan erkek fark etmez iki tane beden vardır. Etten, kemikten oluşan malum. Ona iyi bakmak lazım. Bu üzerimizdeki elbiselere benzer. Elbiseler eskir, insan vücudu eskimiyor mu, eskiyor. Saçlar gidiyor, ağarmaya başlıyor. Hastalıklar başlıyor, artık öyle bir zaman geliyor ki insan vücudu da eskiyor. Cenab-ı Hak tarafından melek geliyor. Şöyle bir kapınızı çalıyor. 'Ben geldim' 'Sen kimsin?' 'Ben Azrail.' 'Bir dakika daha bizim çocukları everecektik, daha sonra mı gelseydin, daha Cevşen okuyacaktık.' Ama yok artık bitti, ne diyorlar; 'Daha karpuz kesecektik' Mana büyükleri der ki, 'Azrail Aleyhisselamın gelişi, kapıyı çalması, erkeklerin ayak baş parmaklarında kıl vardır ya, onu çektiğin zaman nasıl acır? derler ki işte ölümün acısı bu kadardır. O acı şu demektir 'Ben geldim' en az acı bu. Artış olmasını biz kendimiz düşünelim.'' şeklinde konuştu.